12 Mart 2009 Perşembe

Enfessss

AVOCADO BUZU
400 ml için: 1/2 Avocado (100 gr), 1/2 muz (50 gr) ve 300 ml elma suyunu mikser yardımıyla püre haline getirin. Kırmış olduğunuz buzlarla servis yapın. 

Kişi başına: 415 kalori, 23 gr yağ

Hazırlanma süresi: 5 dakika
MEKSİKA USULÜ MEYVE KOKTEYLİ

1 1/2 bardak buz 
1 bardak karpuz, çekirdekleri çıkarılmış, küp doğranmış 
1 bardak kırmızı üzüm, yarıya bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış 
1/2 bardak limon suyu 
1/4 bardak şeker 
2 bardak soğuk su 

Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi blendırda pütür kalmayacak şekilde karıştırın. İnce bir süzgeçten geçirip soğutun. Servis etmeden önce iyice karıştırın. 

FESLEĞENLİ NEKTAR SUYU 

1 bardak limon suyu 
1 demet fesleğen 
1/2 bardak şeker 
2 büyük nektar 
3 bardak su 

Hazırlanışı:
Nektarlardan birini irice doğrayın, diğerini ince ince dilimleyin. Küçük bir tencerede 2 1/2 bardak su, fesleğen, irice doğranmış nektar ve şekeri karıştırarak kaynatın. Kısık ateşte 5 dakika demlendirin. Soğutun, meyve parçalarını ezmeye çalışarak süzgeçten geçirin. Kalan suyu, nektarı, limon suyunu ilave edin. Soğutulmuş 
bardaklara boşaltarak limon dilimleriyle süsleyin. 
MUZ PÜRESİ

Bir bardak için:
1'er adet muz,
3 cl şeftali suyu 

Hazırlanışı:
Muz ve şeftaliyi iri iri doğrayın. Meyveleri ve şeftali suyunu blenderden geçirerek püre haline getirin. 

PORTAKAL BAHÇESİ

Bir bardak için:
50 gr mango
50 gr şeftali
50 ml portakal suyu
100 ml soğuk yağsız süt
1 yemek kaşığı kefir

Hazırlanışı:
Mango, şeftali, portakal suyu, süt ve kefiri blender yardımıyla püre haline getirin. İsterseniz buzla 
tüketebilirsiniz.
_____________

Hiç yorum yok: