10 Şubat 2009 Salı

Kayısı Serinliği, Portakal Bahçesi... birbirinden renkli vitamin deposu meyve suyu kokteyllerini denemeye ne dersiniz?

KEYİF KOKTEYLİ 

Tatlı, canlı ve zevkle içilebilecek kıpkırmızı bir meyve kokteyli. 

1 Ölçek Portakal suyu 
1 Ölçek Ananas suyu 
1 Ölçek Kayısı suyu 
1 Ölçek Vişne suyu 
½ Ölçek Limon suyu 


KAYISI SERİNLİĞİ 

Soğutulmuş kokteyl bardağına dökerek Kayısı Serinliğinin tadına varabilirsiniz. 

1 Ölçek Kayısı suyu 
1 Ölçek Portakal suyu 
¼ Ölçek limon suyu 


PORTAKAL BAHÇESİ 

Buzla da servis edebileceğiniz egzotik bir kokteyl. 

1 Ölçek Portakal 
1 Ölçek Şeftali 
½ Ölçek Mango 

ELMA PINARI 

Nefis kokulu bir kokteyl. 

6 Ölçek Elma suyu 
3 Ölçek Portakal suyu 
2 Ölçek Limon suyu 

Bahar patisi kokteyli

Kullanılan Malzemeler

2.8 lt gazoz (ginger ale)

1.2 lt ananas suyu

4 bardak şeker

5 muz

6 bardak su

355 ml portakal suyu

178 ml su

178 ml limonata

Yapım Şekli

Şekerle 6 bardak suyu 3 dakika kaynatıp soğutun. 


Muzları blendırdan geçirin ve bir kenarda bekletin. Su, limonata, portakal suyu, ananas suyu ezilmiş muz bir kapta karıştırın. En son soğuttuğunuz şurubu ekleyip iyice karıştırın. Karışımı en az 24 saat derin dondurucuda bekletin. Service yapmadan 1 saat önce dondurucudan çıkarın. Bir çatal yardımıyla gelişi güzel buz haline gelmis olan kokteyli parçalayın. Gazozu ekleyin ve karıştırın. Kokteylin içinde minik buzlar gezinince kokteyliniz hazır demektir. 


Not: 50 kişilik

Kırmızı Meyveli İçecek


Kullanılan Malzemeler

4 parca buz

100 gr light yogurt

100 gr ahududu

200 yaban mersini

2 portakalin suyu

birkac taze nane yapragi

Yapım Şekli

Meyveleri yikayip suzun. yogurt,buz parcalari,ahududu, yabanmersini ve portakal suyunu blenderden gecirin. Karisimi iki kadehe paylastirip taze nane yapraklariyla susleyin. Servis yapin...1 kadeh 4 kalori. (iki kisilik)

Elmalı Limonata


Kullanılan Malzemeler

4 su bardağı elma suyu

2 su bardağı basit şurup

1 su bardağı taze limon suyu

4 su bardağı su


Yapım Şekli

Basit şurubun yapılşı: 

4 su bardağı su ile 4 su bardağı şekeri tencerede 10 dakika kaynatıp soğutun. 


Tüm malzemeleri karıştırın. İster buzla servis yapın isterseniz sıcak olarak bir tarçın çubuğuyla servis yapın.




Hiç yorum yok: