11 Şubat 2009 Çarşamba

Üzüm

ÜZÜM

Tanrıların sofralarından, 
Sezar'ın mutfağından masalarınıza: ÜZÜM…

Dünyanın en sevilen içeceklerinden birine hayat veren üzüm, üç binden
fazlarenk ve tadıyla taze yiyebileceğimiz en yaygın meyve olma özelliğini taşıyor.

Kurusundan bile faydalandığımız, sirke ve pekmez ürettiğimiz üzüm, eskiden efsanelerinmeyvesi ve tanrıların güç kaynağı olarak kabul edilirmiş. Şekeri ve mineralleri bol olan bir meyve için bu da doğal sanırız. 
C vitaminlerinden yoksun olmasına karşın, A ve B vitaminleri yönünden 
zengin olan üzümde ayrıca bol miktarda potasyum ve demir bulunuyor.

Üzümü satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, doğal yetiştirilmiş üzümleri tercih 
etmek olmalıdır. Taze, tıknaz, sert, ve parlak renkliler en güzel olanlarıdır. Yeşil üzüm alıyorsanız hafif sarımsı, kırmızımsı; siyah üzüm alıyorsanızkoyu renkli olmasına dikkat edin. 
Üzüm, biraz pudramsı bir görünüşle kendini belli eden bir parlaklıkta olmalıdır. Kurumuş kahverengi saplar, üzümün bayat olduğuna işaret eder.

Üzüm, mutlaka soğuk saklanmalıdır. Oda sıcaklığı üzümün yumuşamasına neden olur.
 

Hiç yorum yok: